De ce au unii oameni ochi de culori diferite?
În analiza facială, ochii sunt consideraţi o trăsătură foarte importantă, mai ales în cazul în care se doreşte stabilirea unei relații apropiate cu o anumită persoană, fie din motive de afaceri, politice, fie în vederea unei relații sau a unei căsătorii. Nici o altă trăsătură a feţei nu poate să spună mai multe despre personalitatea cuiva precum ochii.
Conform metodei chinezeşti de citire a feței Mian Xiang ochii sunt aşa de importanţi încât, dacă sunt considerați favorabili, deşi nici o altă trăsătură nu este, persoana respectivă va avea totuși în drumul pe care îl are de parcurs o viață liniștită și se va bucura de un oarecare succes mai devreme sau mai târziu.
Ochii aparțin principiului feminin yin, iar în analiza lor unul dintre parametrii de care se ține cont este culoarea.
Heterocromie este termenul folosit pentru oamenii care au ochi de culori diferite și mai poate fi întâlnit și cu numele de heterocromie iridium, făcând referire la irisul ochilor. Irisul este acea structură circulară din ochi care înconjoară pupila și care conține pigmentul melanină, adică ceea ce dă o anumită culoare ochiului. Ochii albaștri au cea mai mică cantitate de melanină, iar ochii negri au cea mai mare cantitate.
Este important de știut că heterocromia nu este o boală a ochiului și nu afectează vederea. În unele cazuri, cum ar fi vedetele, heterocromia este considerată chiar distinctivă și captivantă. Printre vedetele cu heterocromie îi amintesc pe Kate Bosworth, Kiefer Sutherland, Henry Cavill, Josh Henderson, Bill Pullman, Alice Eve, Dan Akroyd, Christopher Walken, Jane Seymour sau Mila Kunis.
Există trei tipuri de heterocromie:
– Completă – când irisul unui ochi are o cu totul altă culoare de irisul celuilalt ochi;
– Parțială – când numai o porțiune a irisului unui ochi este diferită și se poate întâmpla la unul sau la ambii ochi;
– Centrală – când irisul are o culoare diferită la marginea pupilei, cu accente din culoarea centrală radiind de la pupilă către mijlocul irisului.
De ce au unii oameni heterocromie? Unii oameni se nasc așa, iar unii dobândesc heterocromia în copilărie. Aceste tipuri se numesc heterocromie congenitală, care, în general, e moștenită sau e obținută în timpul mutațiilor dezvoltării unui anumit embrion. Se mai întâmplă ca heterocromia să se instaleze prin sindromul Horner, o întrerupere a impulsurilor nervului către ochi, sau prin rănirea ochilor și a diverselor medicamente speciale.
Heterocromia fiind o asimetrie evidentă va fi interpretată în combinație cu restul trăsăturilor prezente pe fața unei persoane.
Comentarii